Tuesday, February 28, 2017

Night Safari Zoo Taiping

Sambungan kisah Throwback.

  • 20th Dec 2016 kena hadiri mesyuarat di USM
  • So, 19th dah bertolak... hehehee awainya!!!!!
  • Sambil menyelam minum ayaq kan... so on 19th tgh hari, kami singgah Kellie's Castle dulu.. (seperti dlm stori yg lepas) 
  • Pas tuu singgah pekena mee udang Kuala Sepetang... slurpppp... sodappppp!!!
  • Komdian, kami ke Taiping... nak rasa pengalaman meronda Nite Safari di Zoo Taiping.
  • Check in hotel.. rehat2 jap... makan mlm awai... so jam 8 mlm dah terpacak kat zoo ni


Sementara En asben beratur panjang beli ticket... kami bergambo dulu... Khaleef sangat teruja... tak duduk diam... berlari sana sini. turun naik panjat tangga.. buat aksi lagak ngeri,,, huhhhh... Memang tak sabar... 

Oh yea... tiket masuk nite safari ni.. RM21++ utk dewasa dan RM10++ untuk kiddos.


Supposely, kami masuk bersama ngan sepupu dia... tapi, tak boley nak tunggu beb...  So, kami masuk dulu. Bila malam nii.. better terus naik tram yang disediakan.. Nak jalan kaki boley... tp, tersesat barat... tanggung sendiri maa... gelap beb! Kalau dah arif dengan selok belok zoo ni.. dipersilakan. 

Those yang baru 1st time... better tunggu turn naik tram.. free aje pun!


Hahahaha.. mamat nii dah tak sabar giler nak tgk animals...


Memang tak sabar... Tunggu tram yang tak kunjung tiba... sabar yea nak...



Posing sikit... pengubat penantian yang meresahkan.. keh keh kehh



Finally, our turn pun tiba.... kami duduk betoi2 belakang drebar... dengar ngan jelas explaination tourist guide dia.



Mula2 Khaleef eksited giler... pas tuuu dia dah mula geram... gelap... payah nak nampak haiwan2. Nak kata tak nampak langsung tuu idok lerr.. tapi memang tak puas.

Yea laaa gelap beb... so, tak guna laa kiter nak share gambo2 yang gulap gulita itiew.

Habish satu pusingan, khaleef mintak naik train lagik... maka menapak laa kami sekali lagi ke tempat menunggu tadik.

Dah habish dua round, khaleef dah mula tido... sib baik... kalau idak... ada yang pusing lagik dan lagik...

Bila dia bangun... request nak gi zoo lagik... Insya Allah... ada kesinambungan nya lawatan ke zoo di komdian hari... kalau ada masa kiter nak tepek gak kat sini... tungguuuuu..


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails